KROKANTE CUSTARD-TAART MET LIMOENZEST

KROKANTE CUSTARD-TAART MET LIMOENZEST

voor 8 personen
Aan de slag!

Zet de oven aan op 180°C. Smeer de quichevorm (van 22 à 23 cm. doorsnee en ongeveer 3,5 cm. hoog) in met boter en bestuif hem met bloem (klop het overtollige eruit).

Meng de ingrediënten voor het deeg en druk dat met de rug van je gekromde vingers uit over de bodem en tegen de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet hem 15 min. in de oven.

Was de limoenen, rasp de schil en pers het sap eruit (max. 1,5 dl. sap). Klop de eieren met de suiker, limoensap en de rasp door elkaar tot een glad geheel.

Neem de vorm uit de oven en druk het deeg met de achterkant van een vork naar beneden en ook aan de zijkanten wat tegen de rand omhoog.

Schenk het ‘custard’-mengsel in de voorgebakken deegvorm en bak de taart ongeveer in 30 min. af. Controleer of hij gaar is door er met een site-prakker in te stekken en kijk of er dan geen deeg meer aan blijft zitten.

Bestrooi de taart met poedersuiker voordat je hem serveert.

KROKANTE CUSTARD-TAART MET LIMOENZEST
In je voorraad

Deeg

  • snufje zout
Ingrediënten

Deeg

  • snufje zout
  • 150 gr. bloem
  • 75 gr. donkere basterdsuiker
  • 110 gr. koude boter

Vulling

  • 3 grote eieren
  • 125 gr. suiker
  • 4 limoenen
  • Gezeefde poedersuiker
Keukengerei
  • Quichevorm (van 22 à 23 cm. doorsnee en ongeveer 3,5 cm. hoog)
  • Kom
  • Oven
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram