LINGUINE MET ANSJOVIS, SALIE EN KROKANTE AMANDELEN
voor 2 personenAan de slag!
Kook de pasta beetgaar in ruim water met wat zout. Schep, vlak voor de pasta gaar is, 100 ml kookvocht in een beker. Giet de pasta af in een vergiet en meng met wat olijfolie zodat de pasta niet gaat kleven.
Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de amandelen 1-2 min. tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg de boter en evt. een teentje geperste knoflook als je dat lekker vindt en de helft van de salie toe.
Prak de helft van de ansjovisfilets fijn met een vork en bak 2-3 min. mee tot ze smelten. Voeg de pasta toe, het pastavocht en meng alles goed. Breng op smaak met peper; extra zout is niet nodig omdat de ansjovis al zout genoeg is. Garneer met de overige ansjovisfilets (evt. fijngehakt) en de rest van de salie en besprenkel met nog wat olijfolie.
In je voorraad
- 20 gr boter
- Olijfolie (van goede kwaliteit)
Ingrediënten
- Kookpan
- Grote koekenpan
- Vergiet
Keukengerei
- 400 gr linguine (of andere gedroogde pasta)
- 100 gr gepelde amandelen
- flinke hand vers salieblaadjes, fijngehakt
- 1 blik ansjovisfilets (45 gr) in olijfolie, uitgelekt en de helft fijngeprakt
Bron
Delicious Magazine x Bart's Fish Tales