MANZO TONNATO MET VENKEL & DOPERWTJES

MANZO TONNATO MET VENKEL & DOPERWTJES

voor 4 personen
Aan de slag!

Maak de venkel schoon en snijd of schaaf in ragfijne plakjes. Leg de venkel in een lage schaal en besprenkel met het citroensap en de olijfolie. Zet even weg om te marineren.

Kook de doperwten in water met zout in 6-8 min. knapperig gaar. Giet ze af en spoel onder stromend water kort koud.

Pureer de tonijn met de ansjovisfilet en de mayonaise. Verdun de tonijndressing met de wijn en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de slamelange over 4 borden. Schep er ¾ van de tonijndressing op. Verdeel de rosbief, gemarineerde venkel, erwtjes, sjalot, kappertjes en citroenrasp over. Schep de rest van de tonijndressing erop. Bestrooi met peper naar smaak.

Maak de salades af met een extra straaltje olijfolie en serveer met de ciabattabroodjes.

MANZO TONNATO MET VENKEL & DOPERWTJES
In je voorraad
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 3 el (citroen)mayonaise
  • 3 el droge witte wijn
  • 1 sjalotje, fijngesneden
Ingrediënten
  • 2 venkelknollen
  • Rasp en sap van 1 (bio)citroen
  • 150 g verse doperwten, gedopt
  • 1 blikje tonijn in olijfolie (160 g), uitgelekt
  • 1 ansjovisfilet in olijfolie (blikje)
  • 1 zakje slamelange 150 g)
  • 200 g rosbief, als vleeswaren
  • 2 tl kappertjes
  • Voor erbij: 4 ciabattabroodjes
Keukengerei
  • Mandoline of keukenmachine (om de venkel extra dun te snijden)
  • Lage schaal
  • Kookpan
  • Keukenmachine
Bron

deliciousmagazine.nl/

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram