MELANZANE PARMIGIANO: AUBERGINETORENTJES

MELANZANE PARMIGIANO: AUBERGINETORENTJES

voor 4 personen
Aan de slag!

Parmigiana betekent zoiets als ‘in laagjes’ of ‘laagjes maken’.

Je kunt dit gerecht koud serveren, zoals wij deden, of er een ovengerecht van maken. Schep dan eerst een laag tomatensaus op de bodem van de ovenschaal, en zo verder. Zet het gerecht 10 minuten in een 180°C voorverwarmde oven.

Snijd de aubergines in plakken van 1 of 1,5 cm dik. Bestrooi ze aan beide zijden met zout. Doe de bloem in een diep bord en klop de eieren los in een ander diep bord.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Wentel de plakken aubergine in de bloem en dan door het ei. Frituur de plakken in de hete olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Schep op elk bord eerst een beetje tomatensaus. Leg daarop een plak aubergine, een plak mozzarella, weer een lepel tomatensaus en een blaadje basilicum. Herhaal als je dat wilt alle laagjes nog een keer tot alles op is.

MELANZANE PARMIGIANO: AUBERGINETORENTJES
In je voorraad
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • Zout
Ingrediënten
  • 2 grote aubergines
  • 2 bollen mozzarella
  • 250 ml tomatensaus (passata)
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 12 basilicumblaadjes
Keukengerei
  • Koekenpan met dikke bodem
  • 2 kommen
  • Keukenpapier
  • Optioneel: oven
Bron

La Cucina d’Abruzzo

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram