IN MUNT GEPOCHEERDE KIP MET MESCLUN & AVOCADO

IN MUNT GEPOCHEERDE KIP MET MESCLUN & AVOCADO

voor 4 personen
Aan de slag!

Breng een steelpan met water aan de kook. Voeg een paar takjes munt en de kipfilet toe. Pocheer(*) de kipfilet zachtjes in 12 min gaar.

Verhit intussen de grillpan en rooster het brood aan beide kanten goudbruin en krokant.

Schud voor de dressing het limoensap, de mosterd, honing en olijfolie in een (jam)potje tot een gladde vinaigrette. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Maak de mesclun (of kropsla) schoon en verdeel over een schaal. Halveer de avocado’s, haal de pit eruit en schep de avocado-helften voorzichtig met een lepel uit de schil. Leg ze bij de sla op de schaal en besprenkel alvast met wat vinaigrette.

Verdeel de kipfilet met 2 vorken in plukjes en verdeel samen met de sjalot, kaas en pompoenpitten over de salade. Sprenkel de rest van de dressing erover.

Serveer met het geroosterde brood en chutney.

(*) Pocheren is het gaar maken van ingrediënten.  in weinig vocht, en net iets onder het kookpunt.

IN MUNT GEPOCHEERDE KIP MET MESCLUN & AVOCADO
In je voorraad
Ingrediënten
  • 300 gr kipfilets
  • ½ bos munt
  • 4-8 sneden stevig (desem)brood
  • 1 grote zak mesclun of een grote krop kropsla
  • 2 avocado’s
  • 2 sjalotten, in reepjes
  • 75 gr oude brokkelkaas
  • 2 el pompoenpitten, geroosterd
  • 4-6 el chutney met tomaat of pompoen

Dressing

  • Sap van 2 limoenen
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 8 el extra vergine olijfolie
Keukengerei
  • Steelpan
  • Grillpan
  • Kom of (jam)potje
  • Schaal
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram