NOEDELSALADE MET SZECHUANBEEFREEPJES

voor 4 personen
Aan de slag!

Wrijf de szechuanpeper met de knoflook en limoensap fijn in een vijzel. Voeg 3 el sojasaus toe en schep de biefstukreepjes erdoor. Laat 10 min. marineren.

Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.

Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 el olie toe. Roerbak de biefstukreepjes 2-3 min. tot ze bruin kleuren. Schep op een bord. Voeg nog 1 el olie toe en roerbak de overige biefstukreepjes. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

Meng voor de dressing de rijstazijn, het limoensap en de uitgelopen jus van de biefstukreepjes met 1 el sojasaus en 1 el olie.

Meng de noedels, biefstukreepjes, dressing en alle overige ingrediënten in een grote kom. Verdeel over kommen en serveer met limoenpartjes.

In je voorraad
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 4 el lichte sojasaus
  • 3-4 el arachide- of zonnebloemolie
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
Ingrediënten
  • 3/4 tl szechuanpeper (te koop bij de toko)
  • Rasp en sap van 1 limoen + extra ter garnering
  • 600 gr biefstuk, in dunne repen
  • 300 gr rijstnoedels
  • 1 el rijstazijn
  • 75 gr geroosterde ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • 1 bosjes munt, blaadjes geplukt
  • 1 bosje Thaise basilicum, blaadjes geplukt (te koop bij de toko)
  • 1/2 bosje lente-uien, schuin gesneden
  • 100 gr sugarsnaps, gehalveerd
  • 1 milde rode peper, in ringetjes
Keukengerei
  • aluminiumfolie
  • Wok
  • Vijzel
  • Rasp
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram