NOEDELSALADE MET PINDA’S, VELDSLA & GEWOKTE KIP
voor 2 personenAan de slag!
Snijd de kip in reepjes. Marineer de kip in een kom met 2 el sojasaus en 1 el sesamolie. Hak de teen knoflook fijn.
Zet een pan water op voor het koken van de mie. Plaats de noedels in de pan met kokend water en kook ongeveer in 6-8 min. gaar of volgens de omschrijving op de verpakking. Giet de noedles wanneer ze beetgaar zijn af en koel ze onder stromend koud water. Laat uitlekken.
Zet de wok op een laag vuur. Hak de pinda’s grof en rooster in de droge pan goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
Snijd de lente-uien schuin in dunnen plakken. Hak de chilipeper en koriander (inclusief de steeltjes) fijn. Bewaar wat koriander voor de garnering. Doe alles in een grote kom of saladeschaal en meng met 2 el sojasaus en wat olijfolie. Knijp het sap van de limoen eroverheen en voeg 1 el sesamolie en 1 tl vissaus toe. Meng deze dressing goed door elkaar.
Voeg de noedels en pinda’s toe aan de dressing en meng alles goed door elkaar.
Plaats de wok op een hoog vuur met wat zonnebloemolie. Voeg de knoflook en gember toe en wok ze 1 min. Doe de kip erbij en bak 4-5 min. totdat het mooi van kleur is. Voeg honing toe en laat ongeveer een minuut glaceren zodat je kip een glanzende buitenkant krijgt.
Meng de veldsla door de noedels. Plaats de kip bovenop de salade, garneer met de korianderblaadjes en serveer direct.
In je voorraad
- Gemberwortel, de grootte van je duim, geschild en geperst met een knoflookpers
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el honing
- Olijfolie
- Zonnebloemolie (optioneel)
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet, in reepjes
- 75 gr veldsla
- 1 rode chilipeper, in dunne plakjes
- 4 stengels bosui, in dunne plakjes
- 8 nestjes gedroogde eiermie (4 per persoon)
- Bosje verse koriander, fijngesneden, inclusief steeltjes
- Sap van 1 limoen
- 50 gr pinda’s
- 4 el sojasaus
- 2 el sesamolie
- 1 tl vissaus
Keukengerei
- Knoflookpers
- Wok
- Kookpan
- Grote kom of saladeschaal
Bron
Bilder & De Clercq + Amsterdam Flavours