OOSTERSE DRUMSTICKS MET PASKOI EN PANDAN RIJST

OOSTERSE DRUMSTICKS MET PASKOI EN PANDAN RIJST

voor 4 personen
Aan de slag!

Voor de marinade doe de sojasaus, honing, azijn, oestersaus, mosterd en vijfkruidenpoeder in een kom en roer alles door elkaar. Voeg de kip toe en schep om zodat alles met een laagje marinade is bedekt. Zet minstens 30 min in de koelkast om de marinade goed in te laten trekken.

Verwarm de oven voor op 200° graden. Leg de drumsticks in een braadslee en braad ze 45 minuten in de oven tot ze door en door gaar zijn. Keer de drumsticks elke 15 min. om.

Neem de kip uit de braadslee. Giet het braadvocht in een steelpan en verhit dit op middelhoog vuur. Breng aan de kook en laat 4 min. zachtjes koken of tot de saus is ingedikt. Schenk de saus over de kip en bestrooi deze met sesamzaadjes. Houd het warm onder een aluminiumfolie. Verhit in een wok de olie op hoog vuur, voeg de paksoistelen, knoflook, gember en rode peper toe en bak 2 min. Voeg dan het blad toe en bak het nog 1 – 2 min. tot de bladeren zacht zijn. Serveer de kip met de paksoi met een paar partjes limoenen.

Serveer hier eventueel lekkere basmati of pandan rijst erbij.

OOSTERSE DRUMSTICKS MET PASKOI EN PANDAN RIJST
In je voorraad
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 el zonnebloemolie
  • 90 gr honing
Ingrediënten
  • 60 ml sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el oestersaus
  • 2 el Engelse mosterd
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 8 kipdrumsticks of 8 kippendijen
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 paksoi, stelen en bladeren gescheiden
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 1 lange rode peper, in dunne plakjes
  • partjes limoenen, voor serveren
Keukengerei
  • Kom
  • Braadslee
  • Wok
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram