OP LAURIER GEGRILDE KWARTEL MET PETERSELIERUB

OP LAURIER GEGRILDE KWARTEL MET PETERSELIERUB

voor 4 personen
Aan de slag!

Verwarm de kamado (of oven) voor op 200°C.

Een rub is niet meer of minder dan een kruidenmengsel waarmee je vis, vlees of gevogelte inwrijft. Het is bedoeld om het ingrediënt extra smaak te geven. Je kunt volop experimenteren met verschillende kruiden en specerijen.

Pel, voor de rub, de knoflook en snipper de teentjes knoflook. Snijd de peterselie fijn en meng, samen met de knoflook, zonnebloemolie, zeezout en versgemalen peper naar smaak door elkaar. Wrijf de kwartels in met het mengsel. Leg in een schaal, dek deze af en plaats in de ijskast. Laat de rub een paar uur intrekken.

Breng de kamado-grill met het gietijzeren grillrooster naar een temperatuur van 200°C. Gril de kwartels 3 minuten op de borst. Leg vervolgens 3 laurierblaadjes dakpansgewijs op het rooster en leg hier een kwartel op. Doe dit voor alle vogels en laat 6 tot 8 minuten verder garen. De laurier geef een heerlijk aroma aan de kwartels. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat ze niet verbranden.

Snijd een van de kwartels open om te kijken of het borststuk voldoende gegaard is. Zo niet, leg hem dan nog even terug op de grill.

OP LAURIER GEGRILDE KWARTEL MET PETERSELIERUB
In je voorraad
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el grof zeezout (afgestreken)
  • versgemalen peper
Ingrediënten
  • 4 kwartels, schoongemaakt
  • 12 verse laurierblaadjes
  • 1 bos peterselie, inclusief steeltjes, fijngesneden
Keukengerei
  • Kamado (of oven)
  • Gietijzeren grillrooster
  • Grote kom voor de rub en kwartels
Bron

Hete kolen - Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram