OVENGESTOOMDE HOISIN-ZALM MET BABYPAKSOI

OVENGESTOOMDE HOISIN-ZALM MET BABYPAKSOI

voor 3 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Meng ½ el van de sojasaus met 1 tl van de sesamolie en bestrijk de zalm hiermee. Leg de zalm met het vel naar beneden op het ovenrooster die in de oven boven de braadslee komt. Verdeel de helft van de bosuitjes, rode peper en gember over de zalm. Leg op het overgebleven gedeelte van het ovenrooster de gehalveerde paksoi. Schenk een bodempje water van 1 cm in de braadslee en dek het geheel af met aluminiumfolie. Stoom de vis ± 15 min. tot hij net gaar is.

Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan.

Meng in een kommetje het limoensap met de suiker, knoflook en de resterende sojasaus en sesamolie.

Verdeel de noedels over kommen en schep de zalm en paksoi erop. Sprenkel de limoendressing erover en strooi de rest van de bosuitjes, de peper en gember erover.

Serveer met limoenpartjes om erover uit te knijpen.

OVENGESTOOMDE HOISIN-ZALM MET BABYPAKSOI
In je voorraad
  • ½ tl fijne kristalsuiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
Ingrediënten
  • 3 el Sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 4 zalmfilets mét vel (à 150 gr), graatjes verwijderd
  • 2 bosuitjes, julienne gesneden*
  • 2 rode pepers, zaadjes verwijderd, julienne gesneden
  • 4 cm verse gemberwortel, geschild,
  • 1 struikje kleine paksoi, in de lengte gehalveerd
  • 200 gr dunne rijstnoedels (mihoen)
  • Sap van 1 limoen + extra limoenpartjes ter garnering
  • Optioneel: 2 tl siracha

Julienne is een Franse keukenterm voor zeer fijngesneden groenten of zeer fijngesneden vlees, vis of gevogelte. Meestal worden hiermee vierkante reepjes of staafjes van 1–3 mm dik en 3–4 cm lang bedoeld.

Keukengerei
  • Oven
  • Ovenrooster
  • Braadslee
  • Aluminiumfolie
  • Kookpan
  • Optioneel: juliennesnijder
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram