OVENSCHOTEL VAN ORZO MET MOZZARELLA & OREGANO

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit de oven tot 200 °C

Verhit in de olie een grote koekenpan/ hapjespan en bak hierin de aubergineblokjes 8 min. op halfhoog tot hoog vuur, roer af en toe tot ze goudbruin zijn. Schep de aubergineblokjes met een pollepel uit de pan op een stuk keukenpapier en zet opzij.

Bak nu wortel en bleekselderij 8 minuten in dezelfde olie. Schep ze op de keukenpapier.

Draai het vuur halfhoog en voeg ui en knoflook toe. Bak ze 5 minuten onder regelmatig omscheppen.

Voeg de orzo en tomatenpuree toe en roerbak nog 2 minuten.

Neem de pan van het vuur, roer de bouillon door de pasta en voeg de verse oregano en de citroenrasp toe. Doe er ook de gebakken groente, mozzarella, Parmezaan, 1 theelepel zout en 1 theelepel zwarte peper bij.  Schep alles goed door elkaar en schep alles in de ovenschaal. Schik de plakjes tomaat op de groenten en bestrooi ze met gedroogde oregano, ¼ theelepel zout en nog wat versgemalen peper.

Bak de pastaschotel 40 minuten in de oven tot al het vocht is opgenomen en de pasta gaar is. Haal de schaal uit de oven en dien hem na 5 minuten.

 

In je voorraad
  • 500 ml groente boulioun
  • 100 ml olijfolie
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • zout
  • peper
Ingrediënten

 

  • 1 grote aubergine, in bokjes gesneden
  • 1 winterpeen, in blokjes gesneden
  • 4 stengels bleekselderij, gesneden in reepjes
  • 350 gram orzopasta, afgespoeld
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • handje vol oregano, fijn gehakt
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 120 gram stevige mozzarella, in blokjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 middelgrote tomaten, in plakken gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
Keukengerei
  • Ovenschaal,  rechthoekig of rond
  • Oven (voorverwarmd op 200°C)
  • Koekenpan
Bron

Yotam Ottolenghi - Plenty More

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram