PAPPARDELLE MET SALIE, PANCETTA & KASTANJES
voor 4 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep de kastanjes in een braadslee en rooster ze nog 20 min. Halveer ze.
Bak intussen de pancetta al omscheppend in ±5 min. knapperig in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Voeg de knoflook toe en schep om tot het aroma vrijkomt. Schenk de wijn erbij en laat ± 3 min. inkoken. Voeg de room en gesneden salie toe. Laat de saus nog ± 5 min. inkoken. Voeg naar smak zout en peper toe.
Kook intussen in een grote pan met licht gezouten water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht.
Voeg de pasta en kastanjes toe aan de saus met spekjes en schep goed om. Bestrooi met parmezaan, gebakken salieblaadjes en versgemalen peper.
In je voorraad
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 80 ml witte wijn
Ingrediënten
- 300 gr gepofte en gepelde kastanjes (bij goed gesorteerde groentewinkels)
- 200 gr pancetta, in reepjes, of spekreepjes
- 250 ml slagroom
- 6 grote salieblaadjes, in reepjes gesneden
- 500 gr verse pappardelle
- Geschaafde Parmezaanse kaas, voor erover
- Gebakken salieblaadjes, ter garnering
Keukengerei
- Oven
- Braadslee
- Koekenpan
- Kookpan
Bron
Delicious Magazine