PAPPARDELLE MET PIKANT WORSTVLEES & CAVOLO NERO

PAPPARDELLE MET PIKANT WORSTVLEES & CAVOLO NERO

voor 4 personen
Aan de slag!

Kook de pasta in kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar een opscheplepel van het kookwater voor het geval dat de saus samen met de saus wat droog is.

Verhit intussen de olie in een grote hapjespan of wok op middelhoog vuur. Bak de ui 5 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak ze 1-2 min. mee. Druk intussen het vlees van de varkenssaucijzen uit de vliezen en voeg het toe. Roerbak het al opbrekend met pollepel in 6-7 min gaar en goudbruin. Voeg de kippenbouillon toe en laat hem 3-4 min. inkoken tot de helft. Voeg de boerenkool toe en roerbak hem 5 min. tot hij begint te slinken. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.

Schep de pasta losjes door de boerenkoolsaus, bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas en serveer direct.

PAPPARDELLE MET PIKANT WORSTVLEES & CAVOLO NERO
In je voorraad
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • ½ tl chilivlokken
  • 200 ml kippenbouillon
Ingrediënten
  • 4 varkenssaucijzen (± 400gr)
  • 400 gr (gedroogde) pappardelle
  • 250 gr cavolo nero of boerenkool, dikke nerven verwijderd, kleingesneden (± 200 gr fijngesneden)
  • Geschaafde Parmezaanse kaas
Keukengerei
  • Hapjespan of wok
  • Kookpan
  • Vergiet
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram