PASTA ALLA GENOVESE: PANCETTA, PESTO & SPERZIEBONEN

PASTA ALLA GENOVESE: PANCETTA, PESTO & SPERZIEBONEN

voor 4 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200º C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de plakken pancetta of ontbijtspek naast elkaar op de beklede bakplaat. Bak ze in 8-10 min. knapperig. Laat de pancetta 5 min. afkoelen en breek de plakken in grote stukken.

Mocht je geen oven hebben kan je de plakken spek ook in een koekenpan uitbakken.

Maal intussen voor de pesto, basilicum, pijnboompitten, knoflook, percorino en Parmezaanse kaas in een keukenmachine fijn. Voeg met draaiende motor in een langzaam stroompje geleidelijk de olie toe tot het een gladde puree is. Zet opzij. (Je kunt de pesto een week in de koelkast bewaren. Schep hem in een pot en dek af met een dun laagje olie.)

Kook de pasta in een grote pan met kokend gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat de aardappels de laatste 8 min. en de bonen en doperwten de laatste minuut meekoken tot de pasta beetgaar is en de groenten gaar zijn. Giet de pasta en groenten af en vang het kookvocht op.

Schep de pasta en groeten om met de pesto en voeg zoveel kookwater toe dat de pesto om de pasta blijft hangen. Serveer de pasta bedekt met de knapperige pancetta en de geschaafde kaas.

PASTA ALLA GENOVESE: PANCETTA, PESTO & SPERZIEBONEN
In je voorraad
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml olijfolie (extra vergine)
Ingrediënten
  • 12 plakken pancetta of ontbijtspek
  • 400 gr korte pasta bijv. trofie
  • 3 (± 400 gr) grote vastkokende aardappels, geschild, in 1 cm dikke plakken
  • 200 gr sperziebonen
  • 120 gr diepvriesdoperwten
  • Geschaafde Parmezaanse kaas, voor erbij

Pesto

  • 40 gr basilicum
  • 50 gr pijnboompitten
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr geraspte pecorino kaas
Keukengerei
  • Oven (bakplaat en bakpapier) of koekenpan
  • Vergiet
  • Kookpan
  • Keukenmachine
Bron

Delicious – lekker koken!

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram