PASTA MET GELE COURGETTE & KERSTOMAATJES

PASTA MET GELE COURGETTE & KERSTOMAATJES

voor 2 personen
Aan de slag!

Snijd de courgettes met een julienneschiller* in lange dunne reepjes. Heb je geen julienneschiller? Gebruik dan gewoon een (koks)mes.

Breng een grote pan aan de kook met een snuf zout. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente en giet hem af. Zorg tijdens het afgieten dat je wat kookvocht bewaard mocht de pasta wat aangelegd moeten worden.

Verhit intussen een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan. Voeg de kerstomaatjes, knoflook, tijm en een paar snufjes zout en peper toe. Bak alles circa 3 minuten tot het zacht is en schep het zo nodig om.

Meng de pasta met de courgette, tomaatjes, een scheutje olijfolie, het citroensap en een snufje zout en peper.
Garneer naar keuze met Parmezaanse kaas, mozzarella en gescheurde basilicumblaadjes.

(*) Een Julienneschiller/snijder helpt je smalle reepjes te snijden van bv. wortel, courgette of komkommer. Kook je bijvoorbeeld graag Aziatisch, denk aan bao buns, bimibap of springrolls? Dan ga je aan dit keukenhulpje enorm veel plezier beleven. De julienneschiller kost bijna niks (± €5) en is op veel plaatsen te koop.

PASTA MET GELE COURGETTE & KERSTOMAATJES
In je voorraad
  • Olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden/geperst
  • (Zee)zout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
  • 1 middelgrote gele courgette
  • 200 gr kerstomaatjes, doormidden
  • 6 takjes verse tijm
  • Sap van 1/2 citroen
  • 200 gr capellini, spaghetti of neem glutenvrije pasta wanneer je glutenintolerant bent
  • Ter garnering: Parmezaanse kaas, basilicum en mozzarella (optioneel)
Keukengerei
  • Julienneschiller
  • Kookpan
  • Kleine koekenpan
  • Vergiet
  • Rasp
Bron

Love & Lemons

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram