PASTA MET RIVIERKREEFTJES, KERSTOMAAT & BRANDEWIJN
voor 4 personenAan de slag!
Kook de spaghetti beetgaar. Verwarm de olijfolie en bak hierin de knoflook en de rode peper. Voeg de rivierkreeftjes toe. Bak ze 3-4 minuten, blus ze daarna af met de brandewijn. Laat inkoken tot de drank is verdampt en voeg dan de kerstomaten en room toe. Kook nog 3-4 min. door.
Haal de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor, bewaar wat voor de garnering. Roer de pasta erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Bestrooi tot slot met nog wat peterselie.
In je voorraad
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, zaadjes eruit en in ringetjes
- Zout en versgemalen peper
Ingrediënten
- 500 gr spaghetti
- 250 gr rivierkreeftjes
- 100 ml brandewijn (of vermouth)
- 200 gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 100 ml room
- 20 gr peterselie, fijngehakt, extra ter garnering
Keukengerei
- Kookpan
- Koekenpan
Bron
La Cucina d'Abruzzo