PIPE RIGATE MET WORST, SPERZIEBONEN, DOPERWTEN & MUNT

PIPE RIGATE MET WORST, SPERZIEBONEN, DOPERWTEN & MUNT

voor 4 personen
Aan de slag!

Snijd met een heel scherp mes het vel van de worsten open en haal het vel eraf. Snijd het worstenvlees in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees en de uien af en toe omscheppend in 10 min. bruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

Kook ondertussen in de bouillon de haricot verts en doperwten in 6-8 min. bijna gaar.

Schep uit de pan met een schuimspaan (de pasta wordt nog in het water gekookt) en voeg toe aan het worstenmengsel. Schep 100-125 ml van het groetenwater bij het worstenmengsel.

Kook intussen de pasta in het groetenwater volgens de kooktijd op het pak gaar en giet af.

Schep het worst-groentemengsel door de pasta en warm het kort door. Serveer en garneer met de munt en pijnboompitten.

PIPE RIGATE MET WORST, SPERZIEBONEN, DOPERWTEN & MUNT
In je voorraad
  • 2 el olie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 l vleesbouillon
Ingrediënten
  • 4 braadworsten (± 400 gr)
  • 400 gr haricots verts (of sperziebonen), in stukjes gebroken
  • 300 gr diepvries doperwten
  •  300-350 gr pasta (penne of pipe rigate)
  • 2 el grof gehakte munt
  • 3 el geroosterde pijnboompitten
Keukengerei
  • Koekenpan
  • Vergiet
  • Kookpan
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram