PENNE MET SPRUITJES, PANCETTA EN OREGANO

voor 2 personen
Aan de slag!

Zet een pan water met zout op.

Snijd de spruitjes door helft of in vieren, afhankelijk van de maat. Snijd de pancetta in kleine reepjes. Hak of pers de knoflook fijn. Pluk de blaadjes oregano van de steeltjes.

Doe de pasta in de pan wanneer het water kookt. Kook de pasta in ongeveer 9 minuten (zie verpakking) beetgaar, giet af en houd warm in de pan.

Bak de pancetta in een koekenpan op mendium hoog vuur goudbruin. Haal de pancetta uit de pan en laat uitlekken op bijv. een stukje keukenpapier.

Verhit een koekenpan met de boter en 1 eetlepel olijfolie. Voeg de spruitjes toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook en oregano toe en bak nog eens 2 minuten.

Voeg de room toe en het sap van de citroen naar smaak aan de pasta toe. Meng de ingrediënten voorzichtig door elkaar totdat het gerecht goed warm is. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel over 2 diepe borden en bestrooi met de pancetta en parmezaan.

In je voorraad
  • 20 gram boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
Ingrediënten
  • 250 gr spruitjes
  • 125 gr pancetta of spekblokjes
  • 200 gr pasta bijv. penne
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 125 ml slagroom
  • blaadjes van 4-6 takjes verse oregano
Keukengerei
  • Koekenpan
  • Kookpan
  • vergiet
  • optioneel: keukenpapier
Bron

Amsterdam flavours

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram