PENNE-MET-SUGO-VAN-WORTEL-TOMAAT-LINZEN-INSTA-INSTA

PENNE MET SUGO VAN WORTEL, TOMAAT & LINZEN

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Fruit het sjalotje met een snufje zout en peper circa 2 min. tot het zacht is.

Voeg de wortels, knoflook, oregano, chilivlokken en linzen toe. Draai het vuur middelhoog en bak het geheel voor circa 5 min. terwijl je zo nu en dan roert en de groente lichtbruin worden. Doe de witte wijn erbij. Roer en laat de wijn koken tot hij vrijwel is verdampt, circa 30 seconden. Voeg de balsamicoazijn en tomatenblokjes toe, leg de deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook alles circa 15 min. tot de wortels zacht zijn.

Breng intussen een pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente en bewaar bij het afgieten wat kookvocht.

Roer de fijngesneden boerenkool door de saus en laat hem circa 1 min. slinken. Doe de pasta, pijnboompitten en de verse kruiden toe. Voeg zout en peper naar smaak toe, zet de pasta op tafel en serveer met Parmezaanse kaas.

PENNE-MET-SUGO-VAN-WORTEL-TOMAAT-LINZEN-INSTA-INSTA
In je voorraad
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 middelgrote sjalot, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1⁄4 tl chilivlokken
  • glas droge witte wijn
  • 1 el balsamicoazijn
Ingrediënten
  • 225 gr wortels, in stukjes
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 250 gr tagliatelle
  • 150 gr boerenkool, fijngesneden
  • 1 blik (400 gr) linzen, uitgelekt en afgespoeld
  • 4 el pijnboompitten
  • Handje basilicum & peterselie, fijngehakt
  • Voor erbij: Parmezaanse kaas
Keukengerei
  • Hapjes- of kookpan met deksel
  • Kookpan
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram