PEPERNOTEN: WANT WIE ZOET IS KRIJGT LEKKERS!
voor 4 personenAan de slag!
Het worden weer koude dagen dus niks zo lekker dan zelf pepernoten te maken.
Begin met het voor verwarmen van de oven voor op 160 °C.
Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout naar smaak goed door elkaar.Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Pak van de deeg elke keer een klein beetje waarvan je kleine gelijkmatige balletjes van draait.
Deze leg je op de bakplaat en druk ze dan een beetje plat. Bak ze ca. 20-25 min gaar en lichtbruin.
Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
Bewaar ze in een afgesloten trommel, hierdoor houd je ze langer goed.
In je voorraad
- 150 gram boter (in blokjes)
Ingrediënten
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 10 gram speculaaskruiden
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 el melk
Keukengerei
- Oven ( 160 °C )
- Bakplaat
- Bakpapier
- Kom
- Afsluitbare trommel