PESCATRICE AL MARSALA CON INSALATA DI FAGIOLINI VERDI

PESCATRICE AL MARSALA CON INSALATA DI FAGIOLINI VERDI

voor 4 personen
Aan de slag!

Omdat de zeeduivel zó klaar is raden we aan om te beginnen met de bereiding van de Insalata di fagiolini verdi – groene bonensalade. Zo krijgen de boontjes ook meteen de tijd om af te koelen.  

Vul een grote pan met 1-2 liter water en breng dit aan de kook. Voeg wat zout toe en dan de groene bonen. Kook ze in 10-15 min. beetgaar. Giet ze af en leg ze meteen in een grote kom met ijskoud water.

Klop intussen de olijfolie, de balsamicoazijn en wat zout goed door elkaar. Giet de bonen af en dep ze droog. Meng ze in een grote slakom met de dressing en eventueel nog wat zout en peper. Voeg de rode ui, de geroosterde walnoten, muntblaadjes en Parmezaanse kaas toe.

PESCATRICE AL MARSALA (Zeeduivel in marsala)

Van de zeeduivel, rana pescatrice, wordt alleen de staart gegeten; aan de afschuwelijke kop zit bijna geen vlees. De staart bevat alleen een centrale ruggengraat. Ideaal voor gratenhaters dus. Moten bestaan uit twee filets aan weerszijden van een stukje kraakbeen. Je kunt besluiten dat kraakbeen te verwijderen en van elke moot twee stukjes vlees over te houden.

Snijd de vis in 4 moten. Of snijd de filets van de rug af en verdeel die in 8 stukjes. Bestrooi met zout en laat 10 min. staan. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak er de knoflook in. Verwijder als hij kleurt. Doe de vis in de pan en bak op niet te hoog vuur.

Keer af en toe om. In ± 8 min. (wanneer het stukjes zijn) à 11 (moten met graat) moet de klus geklaard zijn. Haal uit de pan. Giet de marsala in de pan en laat eventjes bruisen. Draai het vuur uit en leg de vis terug. Wentel door de saus en voeg naar smaak verse zwart gemalen peper toe.

Serveer de zeeduivel met de marsala-saus en de bonensalade.

 

PESCATRICE AL MARSALA CON INSALATA DI FAGIOLINI VERDI
In je voorraad
  • 1 teen knoflook, geplet
  • Scheut olijfolie

Insalata di fagiolini verdi

  • 300 ml olijfolie extra vergine
  • 150 ml balsamicoazijn
  • Zeezout
  • 1,5 rode ui, geschaafd
  • Versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
  • 600 gr zeeduivel
  • ½ glas marsala

Insalata di fagiolini verdi

  • 75 kg sperziebonen, uiteinden verwijderd
  • 20 gr verse munt
  • 20 gr verse basilicum
  • 75 gr walnoten, geroosterd
  • 150 gr Parmezaanse kaas, geschaafd
  • Lekker met wat couscous
Keukengerei
  • Grote koekenpan
  • Kookpan
  • Vergiet
  • Slakom
Bron

Onno Kleyn – Reiskookboek: Italië

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram