PITA MET MERQUEZBURGER EN GEPEKELDE RODE KOOL
voor 2 personenAan de slag!
Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen. Als je wilt, voegen je meer toe.
Meng de kool en rode ui samen met het sap van een citroen. Laat staan om te marineren en breng op smaak met zout en peper. De rode kool wordt hierdoor ‘gepekeld’.
Hak de munt fijn en meng het door de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie.
Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur en bak de burgers in ongeveer 4 minuten aan elke kant, goudbruin.
Toast de pitas in een broodrooster, tosti-ijzer of grillpan en snijd ze doormidden.
Maak de veldsla aan met olijfolie, zout en peper. Doe de gepekelde rode kool in het pitabroodje en doe de burger er bovenop. Schep bovenop de burger een eetlepel muntyoghurt en serveer met de groene salade.
In je voorraad
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 4 el olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
- 150 gr Griekse yoghurt
- 2 pitabroodjes
- 200 gr gesneden rode kool
- Handvol muntblaadjes
- 100 gr veldsla
- 2 (merquez)burgers
Keukengerei
- Kom
- Koeken- of grillpan
- Broodrooster, tosti-ijzer of grillpan
Bron
Bilder & De Clercq