PITA MET MERQUEZBURGER EN GEPEKELDE RODE KOOL

PITA MET MERQUEZBURGER EN GEPEKELDE RODE KOOL

voor 2 personen
Aan de slag!

Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen. Als je wilt, voegen je meer toe.

Meng de kool en rode ui samen met het sap van een citroen. Laat staan om te marineren en breng op smaak met zout en peper. De rode kool wordt hierdoor ‘gepekeld’.

Hak de munt fijn en meng het door de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie.

Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur en bak de burgers in ongeveer 4 minuten aan elke kant, goudbruin.

Toast de pitas in een broodrooster, tosti-ijzer of grillpan en snijd ze doormidden.

Maak de veldsla aan met olijfolie, zout en peper. Doe de gepekelde rode kool in het pitabroodje en doe de burger er bovenop. Schep bovenop de burger een eetlepel muntyoghurt en serveer met de groene salade.

PITA MET MERQUEZBURGER EN GEPEKELDE RODE KOOL
In je voorraad
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 4 el olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2 pitabroodjes
  • 200 gr gesneden rode kool
  • Handvol muntblaadjes
  • 100 gr veldsla
  • 2 (merquez)burgers
Keukengerei
  • Kom
  • Koeken- of grillpan
  • Broodrooster, tosti-ijzer of grillpan
Bron

Bilder & De Clercq

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram