PITA MET HUMMUS, SALADE & LAMSWORSTJES

PITA MET HUMMUS, SALADE & LAMSWORSTJES

voor 2 personen
Aan de slag!

Doe de ui in een kom, bestrooi met zout en laat 10 min. staan om zacht te worden.

Verhit intussen een barbecue (of grillpan op middelhoog vuur). Gril de worstjes in 6-8 min. aan alle kanten bruin en gaar. Snijd elk worstjes in 2-3 schuine stukken.

Verwarm de pitabroodjes voorzichtig in de grillpan.

Spoel de ui af en laat uitlekken. Bestrijk de pitabroodjes met hummus en beleg met de slablaadjes, kruiden, worst, ui en pistachenootjes. Schep er wat yoghurt op, bestrooi met sumak en serveer.

PITA MET HUMMUS, SALADE & LAMSWORSTJES
In je voorraad
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
Ingrediënten
  • 4 dikke of 8 dunne lamsworstjes (of varkens- of runderworstjes)
  • 4 pitabroodjes
  • 250 gr hummus (kikkererwtenpuree)
  • 1 zakje gemende sla
  • Handvol muntblaadjes
  • Handvol peterselieblaadjes
  • 2½ el gehakte ongezouten pistachenoten
  • 1 bakje Griekse yoghurt
  • 2 tl sumak* of citroensap

* Verkrijgbaar bij Midden-Oosterse en Marokkaanse winkels of in het koelvak in de supermarkt. Sumakpoeder is een naar citroen smakende specerij uit het Midden-Oosten. Het haalt net zoals zout bijv de smaken van het voedsel waaraan het wordt toegevoegd naar boven. Je kunt het vervangen door wat citroensap of tamarinde (toko).

Keukengerei
  • BBQ (of grillpan)
  • Kom
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram