PITTIGE KÖFTE KEBABS MET PISTACHE EN SESAMZAAD
voor 4 personenAan de slag!
Steek de bbq van tevoren aan, zodat de kooltjes heet zijn en gloeien op het moment dat je wilt gaan barbecueën. Week 4 houtsen spiesen 15 min. in water.
Meng het gehakt, de tijm en citroenrasp met zeezout, korianderpoeder, chili en komijnpoeder en versgemalen zwarte peper goed door elkaar. Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en kneed met vochtige handen om de 4 geweekte spiesen, druk kleine deukjes in het vlees voor een lekkere textuur.
Rooster de kebabs 8-10 min. tot ze goudbruin en gaar zijn, schuif ze dan naar de koelere kant van de bbq en verwarm je tortilla’s 30 sec. in het midden.
Leg de tortilla’s op de borden en leg op elk wat sla en rode kool. Besprenkel naar smaak met wat olijfolie en citroensap.
Haak de pistache grof en vermeng met het sesamzaadjes en verdeel over snijplank. Smeer de köfte in met honing en rol door het noten/zaden-mengsel. Schuif het vlees van de spiesen en verdeel het in stukken over de tortilla’s. Schep er een lepel yoghurt op. Bestrooi evt. met wat ingemaakte groene pepers voor een extra kick. Lekker met snackkomkommers.
In je voorraad
- Olijfolie
- Honing
Ingrediënten
- 500 gr lamsgehakt
- Klein bosje verse tijm, blaadjes geplukt
- Geraspte schil van 2 citroenen, rest in partjes voor erbij
- 1 el korianderpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1,5 el komijnpoeder
- 2 handjesvol pistachenoten
- 2 el sesamzaadjes, licht geroosterd
- 4 tortilla’s of Libanees platbrood
- Veldsla voor erbij
- Rode kool, dunne gesneden
- Turkse of Griekse yoghurt
- Optioneel: munt en ingemaakte groene peper ter garnering
- Lekker met snackkomkommers
Keukengerei
- Barbecue
- Spiezen/satéprikkers, geweekt in water