PORTOBELLOBURGERS MET HALLOUMI
voor 4 personenAan de slag!
Prak de avocado en voeg zout en peper toe. Sprenkel de helft van het citroensap erover en zet weg.
Verhit in een grote koekenpan 1 el olie op matig vuur. Leg de portobello’s erin, bestrooi met peper en bak aan beide kanten 6 min. Voeg no 1-2 el olie toe en doe ook de tijm, knoflook, rode peper, citroenrasp en het resterende citroensap in de pan. Schep de portobello’s nog 2 min. om en voeg de honing, appelazijn en ½ tl zout toe. Schep nog 1 min. om. Neem van het vuur.
Verhit ondertussen een andere koekenpan en matig vuur. Bak hierin de plakjes halloumi aan beide kanten 3 min. tot ze licht kleuren.
Verdeel de avocado over de broodjes en beleg met halloumi, portobello’s, mayonaise, rucola en broodkapjes.
In je voorraad
- Mayonaise
- 1 el honing
- 4 takjes tijm, blaadjes gerist
- 1 teen knoflook, geperst
- Rasp en sap van 1 citroen
Ingrediënten
- 1 grote avocado
- 4 portobello’s, steeltjes afgesneden
- 1 milde rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
- 2-3 el appelazijn
- 4 plakken halloumi (harde Griekse kaas die zich goed laat bakken), 250 gr
- 4 broodjes, opengesneden en licht geroosterd
- 40 gr rucola
Keukengerei
- 2 koekenpannen
- Rasp
Bron
Delicious Magazine