RAMEN MET CRISPY GROENTEN, WALNOTENMISO & KIMICHI

RAMEN MET CRISPY GROENTEN, WALNOTENMISO & KIMICHI

voor 2 personen
Aan de slag!

Breng in een grote pan 1 liter water met een snufje zout aan de kook.

Snijd in de lengte een kwart punt uit de Chinese kool, snijd de bovenste, groene helft in smalle reepjes en maak ze aan met de chilisaus en het sap van 1 limoen om er een heerlijke fake-kimichi (gefermenteerde kool uit Korea) van te maken.

Stamp de walnoten fijn in een vijzel, wrijf er de misopasta door en zet het mengsel opzij.

Snijd de puntjes van de sperziebonen en doe ze in de pan kokend water. Snijd de onderkanten van de bimi, doe ze met de peultjes en stukjes kool bij de boontjes, en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg het deksel op de pan tot de groenten net gaar, maar nog wel helder groen en de noedels gaar zijn.

Zet intussen een koekenpan met antiaanbaklaag met 1 tl sesamolie op matig vuur, breek er de eieren in en laat ze met de deksel bakken tot ze naar wens zijn.

Verdeel de groenten en noedels met bijv. een schuimspaan over je kommen. Roer het walnoten-misomengsel door het kookwater, breng aan de kook en schep de bouillon over de groenten. Verdeel de kimichi, leg er de gebakken eitjes op en maak af met een paar ringetjes rode peper. Serveer er partjes limoen en soja-saus bij voor een extra smaak-dimensie.

RAMEN MET CRISPY GROENTEN, WALNOTENMISO & KIMICHI
In je voorraad
Ingrediënten
  • ¼ Chinese kool (180 gr)
  • 1 tl chilisaus
  • 2 limoenen
  • 20 gr gepelde walnoten
  • 1 el misopasta (verkrijgbaar bij de toko)
  • 300 gr gemengde groente, bijv. sperziebonen, bimi en peultjes
  • 150 gr (bruinerijst)noedels
  • Sesamolie
  • 2 grote eieren
  • ½-1 verse rode Spaanse peper
  • Sojasaus, voor erbij
Keukengerei
  • Steel- of koekenpan + deksel
  • Kookpan + deksel
  • Vijzel
Bron

Jamie’s super food voor elke dag

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram