RAVIOLI VAN POMPOEN MET GEBRUINDE BOTER EN SALIE
voor 4 personenAan de slag!
Kerst is het feest van samenzijn en urenlang in de keuken staan. Gelukkig hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Daarom hebben wij een tip voor een heerlijk en niet te zwaar voorgerecht. Er volgen waarschijnlijk nog een paar gangen… Daarnaast ziet het er ook nog eens ontzettend feestelijk uit en leuk om samen te maken!
Wie wat bewaart heeft wat: maak gelijk een grote portie zodat je de rest kunt invriezen. Kook wanneer je ze van plan bent te gaan eten (nog bevroren) in ruim gezouten water gedurende 6-8 minuten.
Meng de bloem en zout in een kom. Maak een kuiltje en giet hier de eieren in. Meng langzaam steeds meer bloem met de eieren tot alles is gemengd. Neem de deegbal uit de kom en kneed voor ongeveer vijf minuten goed door. Bedek met een vochtige theedoek en laat het rusten gedurende 15 minuten in de koelkast.
Verwarm voor de vulling je oven op 200 graden. Snijd de pompoen in kleine stukken en besprenkel met olijfolie, zout en een takje rozemarijn. Bak de pompoen voor ongeveer 30-40 minuten, tot helemaal zacht. Laat iets afkoelen. Pak een stamppotstamper en puree de pompoen, voeg de Parmezaanse kaas, wat fijn gehakte salie en een snufje nootmuskaat.
Het deeg mag uit de koelkast even bijkomen tot kamer temperatuur. Snijd het deeg in vier gelijke stukken en rol met een pasta machine uit. Steek met een ster vormpje of ( een ander vormpje of ravioli vorm ) de pasta deeg uit. Leg aan 1 kant één eetlepel pompoen vulling. Bestrijk de randen met wat eiwit of water en druk er een tweede stukje pasta deeg op. Herhaal tot het deeg en de vulling op zijn.
Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Laat de ravioli voorzichtig in het water. Kook tot ze komen boven drijven en haal ze er voorzichtig uit. Dit duurt ongeveer vier minuten.
Verwarm voor de saus de salie en de boter in een pan tot de deze bruin kleurt. Schep de ravioli vervolgens in de pan en schep alles voorzichtig om. Serveer met Parmezaanse kaas.
In je voorraad
Voor de pasta
- snufje zout
- (druppeltje water als nodig is)
Voor de vulling
- Snufje zout
- Olijfolie
- Snufje nootmuskaat
Ingrediënten
Voor de pasta
- 200 gram bloem
- 2 eieren ( L )
Voor de vulling
- Middelgrote flespompoen
- Takje rozemarijn
- 5 blaadjes salie, fijngesneden
- 50 gram Parmezaanse kaas
Voor de gebruinde boter:
- 100 gram roomboter
- 10 blaadjes salie
Keukengerei
- Oven (voorverwarmen op 200 C°)
- Ovenschaal
- Stamppotstamper
- Pastamachine
- Ster uitsteek vormpje (of andere vorm)
- Pan met kokend water
- Koekenpan
- Theedoek
Bron
Renée Kemps