RIJSTNOEDELSALADE MET GARNALEN & CASHEWNOTEN
voor 4 personenAan de slag!
Meng de suiker en rijstazijn door elkaar in een middelgrote kom, voeg de wortel toe en laat 20 min. marineren.
Doe de rijstnoedels in een grote (hittebestendige) kom. Schenk er voldoende kokend water over om de noedels te bedekken en laat 10 min. weken, of tot de noedels zacht zijn. Spoel onder koud stromend water, laat goed uitlekken en schep er de olie en wat zeezout naar smaak door.
Verwarm voor de dressing de rode peper, knoflook, gember, suiker en azijn in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Roer om de suiker op te lossen en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken, of tot het vocht tot de helft is ingekookt. Neem van het vuur, laat afkoelen, voeg het limoensap en de vissaus toe en roer door elkaar.
Laat de wortel goed uitlekken en voeg toe aan de noedels met de garnalen, rode kool, muntblaadjes en cashewnoten.
Schep de dressing voorzichtig door de salade en serveer direct.
In je voorraad
- 1 tl zonnebloemolie
- 1 teen knoflook, geperst
Ingrediënten
- 200 gr rijstvermicelli
- 2½ el rijstazijn
- 1 grote wortel, geschild, in luciferreepjes
- 24 grote gekookte garnalen, gepeld, in de lengte gehalveerd
- 1⁄4 rode kool, in dunne reepjes
- Flinke handvol muntblaadjes
- 50 gr cashewnoten, licht geroosterd, grof gehakt
Dressing
- 1 rode peper, gehakt
- 1 tl fijngeraspte gember
- 55 gr fijne kristalsuiker
- 4 el rijstazijn
- 2½ el limoensap
- 1 el vissaus
Keukengerei
- Kleine steelpan
- Grote (hittebestendige) kom
- Middelgrote kom
Bron
Delicious Magazine