RISOTTO DI PRIMAVERA CON ZUCCA (POMPOENRISOTTO)

RISOTTO DI PRIMAVERA CON ZUCCA (POMPOENRISOTTO)

voor 2 personen
Aan de slag!

Verhit de helft van de boter in een grote ondiepe pan en bak de ui ongeveer 10 min., tot hij een beetje zacht wordt. Voeg de geraspte pompoen toe en bak 5 min. mee. Doe de rijst erbij en roer, zodat elke korrel met vet bedekt raakt.

Giet de hete bouillon toe en laat voor 15-20 min. koken terwijl je regelmatig roert. Proef de rijst om te zien of hij de door jou gewenste gaarheid heeft. Nog niet gaar maar wel bijna drooggekookt: voeg gewoon wat heet water toe. Zorg dat de rijst smeuïg is, maar iet te nat is.

Voeg de rest van e boter toe, met de nootmuskaat en kaneel, en breng op smaak met zout en peper. Roer de Parmezaanse kaas en peterselie erdoor. Bestrooi met extra Parmezaanse kaas.

RISOTTO DI PRIMAVERA CON ZUCCA (POMPOENRISOTTO)
In je voorraad
  • 80 gr boter
  • 1 middelgrote ui, fijn gehakt
  • ½ tl versgeraspte nootmuskaat
  • Snufje kaneelpoeder
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
  • tl gemalen komijn
  • 200 gr pompoenvruchtvlees, fijngeraspt of gesneden
  • 250 gr risottorijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 50 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 2 el fijn gehakte verse peterselie
Keukengerei
  • grote ondiepe pan of kookpan met dikke bodem
  • Snelkoker of kookpan, voor de bouillon
  • Rasp
Bron

Antonio Carluccio: Groenten

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram