RISOTTO MET PEER, BIER, SPEK EN RADICCHIO
voor 4 personenAan de slag!
Pel en snipper de ui en knoflook en bak ze in een kookpan met de rijst en 3 el olijfolie glazig. Blus de rijst af met het bier en het perensap en breng de rijst aan de kook. Voeg iets van de hete bouillon toe. Laat de rijst al roerend koken tot de vloeistof bijna verdwenen is. Voeg opnieuw wat bouillon toe. Kook zo de risotto in circa 25-30 min. gaar.
Snijd intussen het spek en de radicchio in repen en de lente-uitjes schuin in dunnen ringen. Snijd de peren ongeschild in zessen en verwijder de klokhuizen.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak het spek daarin krokant. Doe de stukjes peer erbij, bak die ook 1 min. mee. Doe de radicchio erbij, bak die ook 1 min. mee. Roer de lente-uitjes erdoor. Voeg geen zout toe (het spek zorgt voor voldoende zout.)
Roer de risotto met de boter en twee derde van de parmezaan glad en doe er peper en zout door. Leg de spek-peren erop en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
In je voorraad
- 80 gr ui
- 1 teen knoflook
- 4 el olijfolie
- 1 tl warme kippenbouillon
- Versgemalen (witte) peper en zout
- 40 gr boter
Ingrediënten
- 250 gr risottorijst
- 100 ml licht hoppig bier, bijv Struis van Brouwerij het IJ
- 50 ml perensap
- 150 gr (doorregen) spek of pancetta, in repen
- 1 kleine radicchio, in repen
- 2 lente-uitjes
- 2 kleine peren
- 60 gr versgeperste Parmezaanse kaas
Keukengerei
- Kookpan (met deksel)
- Koekenpan
Bron
Echt bier kookboek