RISOTTO-MET-WIT-GOUD-HAM-EN-EEN-GEPOCHEERD-EI

RISOTTO MET WIT GOUD, HAM EN EEN LOPEND EITJE

voor 2 personen
Aan de slag!

Schil de asperges met een dunschiller maar bewaar de schillen. Snij het houtachtige onderkantje eraf en schil voorzichtig vanaf net onder het kopje naar onder. Snij de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm maar laat de topjes langer en zet deze apart. Rasp de schil van 1 citroen. Snipper het uitje en snijd de ham in reepjes.

Breng de bouillon aan de kook in een kookpan. Voeg de schillen van de asperges toe en kook de voor 5 minuten. Schep de schillen met zo min mogelijk vocht uit de bouillon. Voeg de stukjes asperge (niet de kopjes) toe aan de bouillon en breng aan de kook. Zet na 2 minuten het vuur uit.

Doe een blokje boter (50 gr) in een andere kookpan met dikke bodem en fruit het uitje aan. Voeg na circa 2-3 minuten de rijst toe en bak dit even mee. Voeg vervolgens de wijn toe en wacht tot de in de rijst is getrokken met het toevoegen van de bouillon en de aspergestukjes.

Kook in de tussentijd de eieren in circa 5½ minuut en laat ze schrikken (met koud water). Pel ze net voordat je de borden op gaat maken zodat de eieren mooi warm blijven.
Voeg na 10 minuten de aspergetopjes en waar nodig nog wat bouillon toe. Wanneer al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is (goed proeven!) voeg je de citroenrasp, blokje boter, handje Parmezaanse kaas en de reepjes ham toe om vervolgens de risotto, met de deksel op de pan, even te laten rusten.

Breng het geheel verder op smaak met een snufje zwarte peper en serveer met het ei, wat bieslook, versgeraspte nootmuskaat en Parmezaanse kaas.

RISOTTO-MET-WIT-GOUD-HAM-EN-EEN-GEPOCHEERD-EI
In je voorraad
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 ml groentebouillon
  • Glas witte wijn
  • 50 gram boter
  • Nootmuskaat naar smaak
Ingrediënten
  • 6 witte (of groene) asperges, geschild en in grote stukken
  • 4 plakjes ham, in reepjes
  • 150 gram risotto
  • rasp van 1 citroen
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • Bieslook, ter garnering
  • 2 ‘lopende’ eieren
Keukengerei
  • Kookpan met dikke bodem
  • Steelpannetje
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram