RUNDVLEES-STIR-FRY-MET-SNELLE-KIMCHI

RUNDVLEES STIR FRY MET SNELLE KIMCHI & CASHEWCRUMBLE

voor 4 personen
Aan de slag!

Meng voor de kimchi de kool, lente-ui en wortel in een kom. Meng het zout met 1½ l water in een pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en verwarm al roerend 1-2 min. tot het zout is opgelost. Neem van het vuur en schenk het over het koolmengsel. Zet 10 min. weg om te pekelen.

Spoel het koolmengsel in een zeef onder stromend water heel grondig af en laat afkoelen.

Pureer de overige ingrediënten voor de kimchi in een kleine keukenmachine tot een pasta. Voeg toe aan de kool en meng alles door elkaar. Breng op smaak met citroensap en zet weg.

Laat de noedels 5 min. weken in kokendheet water tot ze zacht zijn, laat ze dan uitlekken.

Verhit een wok op hoog vuur tot deze bijna gaat roken. Voeg de sesamolie en het rundvlees toe en roerbak 30 sec. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 min. Voeg de sojasaus toe en roerbak nog 2 min. Neem van het vuur.

Verdeel de noedels over 4 kommen, verdeel het vlees, de kimchi, extra lente-ui, cashewnoten en sesamzaadjes erover.

RUNDVLEES-STIR-FRY-MET-SNELLE-KIMCHI
In je voorraad
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden

Snelle kimchi

  • 2 el (fijne) tafelsuiker
  • 1 el cayennepeper (naar wens)
Ingrediënten
  • 250 g platte rijstnoedels (toko)
  • 1 el sesamolie
  • 800 g biefstuk van de dikke lende, in dunne plakjes
  • 2 el sojasaus

Snelle kimchi

  • ¼ Chinese kool (± 200 g), in dunne reepjes
  • 3 lente-uien, in reepjes + extra voor serveren
  • 1 grote wortel, in de lengte in dunne repen
  • 100 g zout
  • 2 el vissaus
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 2 milde rode pepers, zaad verwijderd, fijngehakt
  • sap van ½ citroen
  • Optioneel: cashewnootjes ter garnering
Keukengerei
  • Kookpan
  • Grote kom
  • Keukenmachine
  • Wok
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram