SALADE MET GEGRILDE NECTARINES & PROSCIUTTO
voor 4 personenAan de slag!
Kook de sugarsnaps 2 min. in kokend water tot ze beetgaar zijn. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
Verhit intussen een grillpan (of barbecue) op hoog vuur. Bestrijk de parten nectarine of perzik met olie en bestrooi met een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper. Rooster de perziken 1 min. aan elke kant.
Verdeel de nectarines/perziken, sugarsnaps, aspergetips, prosciutto, veldsla, waterkers en munt over 4 borden en besprenkel de salade met frambozenazijn en de olijfolie.
In je voorraad
- Olijfolie, voor het bestrijken en om aan te maken
Ingrediënten
- 175 gr sugarsnaps of peultjes
- 100 gr groene aspergetips
- 4 stevige maar rijpe perziken of nectarines, in vieren
- Frambozenazijn, naar smaak
- 8 plakken prosciutto of andere rauwe ham, in stukken gescheurd
- Mix van 125 gr veldsla en waterkers
- 3 handenvol muntblaadjes
- Sneetjes brood voor erbij of aardappelsalade met peterselie en citroen
Keukengerei
- Schaal
- Grillpan of barbecue
Bron
Delicious magazine