SALADE MET PROSCUITTO, GORGONZOLA & DRUIVENDESSING

SALADE MET PROSCUITTO, GORGONZOLA & DRUIVENDESSING

voor 4 personen
Aan de slag!

Doe voor de druivendressing het druivensap in een kleine steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur lager en laat 6 min. zachtjes koken, of tot het sap tot de helft is ingekookt. Neem van het vuur en laat 10 min. afkoelen.

Klop het druivensap, de azijn, olie en mosterd door elkaar en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Doe de veldsla, gemengde sla, druiven, prosciutto, gorgonzola en walnoten in een kom. Voeg 80 ml druivendressing toe en schep door de salade.

Verdeel de salade over 4 borden en besprenkel met de rest van de dressing.

SALADE MET PROSCUITTO, GORGONZOLA & DRUIVENDESSING
In je voorraad
  • 1 el balsamicoazijn
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • 1 tl grove mosterd
Ingrediënten
  • 75 gr gemengde jonge sla
  • 75 gr veldsla of waterkers
  • 300 gr baluwe druiven, gehalveerd
  • 12 plakken proscuitto of andere rauwe ham, in stukken gescheurd
  • 100 gr gorgonzola of andere milde blauwe kaas, grof gehakt
  • 50 gr walnoten, geroosterd, gehakt

Druivendressing

  • 100 ml druivensap (rood)
Keukengerei
  • Kleine steelpan
  • Kom

 

 

Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram