SALADE MET PROSCUITTO, GORGONZOLA & DRUIVENDESSING
voor 4 personenAan de slag!
Doe voor de druivendressing het druivensap in een kleine steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur lager en laat 6 min. zachtjes koken, of tot het sap tot de helft is ingekookt. Neem van het vuur en laat 10 min. afkoelen.
Klop het druivensap, de azijn, olie en mosterd door elkaar en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Doe de veldsla, gemengde sla, druiven, prosciutto, gorgonzola en walnoten in een kom. Voeg 80 ml druivendressing toe en schep door de salade.
Verdeel de salade over 4 borden en besprenkel met de rest van de dressing.
In je voorraad
- 1 el balsamicoazijn
- 80 ml extra vergine olijfolie
- 1 tl grove mosterd
Ingrediënten
- 75 gr gemengde jonge sla
- 75 gr veldsla of waterkers
- 300 gr baluwe druiven, gehalveerd
- 12 plakken proscuitto of andere rauwe ham, in stukken gescheurd
- 100 gr gorgonzola of andere milde blauwe kaas, grof gehakt
- 50 gr walnoten, geroosterd, gehakt
Druivendressing
- 100 ml druivensap (rood)
Keukengerei
- Kleine steelpan
- Kom
Bron
Delicious Magazine