PIKANTE KIP UIT DE OVEN MET TZATZIKISALADE
voor 2 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een grote kom de komijn, chilivlokken, tijm, citroenschil en olie. Voeg de kip toe en schep goed om zodat de kip rondom bedekt is.
Zet de kip in een met bakpapier beklede ovenschaal 15 min. in de oven, of tot hij precies gaar is.
Maak intussen de tzatzikisalade. Meng yoghurt, citroensap en zout in een kom. Verdeel komkommer, munt en dille over de borden en lepel de dressing erover. Snijd de kip in plakken en dien op met de salade.
In je voorraad
- ½ tl gedroogde chilivlokken
- 2 el citroensap
- Zeezout
Ingrediënten
- 1 tl gemalen komijn
- 1 el tijmblaadjes
- 1 el citroenschil, in heel fijne reepjes, zonder wit
- 2 kipfilets of dijen, 200gr per stuk
Tzatzikisalade
- 140 gr dikke volle yoghurt
- 2 komkommers, in lengte gesneden plakken met dunschiller
- 2 handen aan muntblaadjes
- ½ hand fijngehakte dille
Keukengerei
- Oven
- Citroenrasp
- Bakpapier
- Slakom/bak
- Dunschiller
Bron
Donna Hay - simple dinners