GEURIGE COQ AU VIN: SLOW FOOD OP Z'N BEST

GEURIGE COQ AU VIN: SLOW FOOD OP Z’N BEST

voor 4 personen
Aan de slag!

Kook de rode wijn en cognac 5 min. in een steelpan op hoog vuur, of tot het vocht tot 2/3 is ingekookt. Laat volledig afkoelen. Meng de kip, sjalot, bleekselderij, wortel, knoflook, laurierblaadjes en tijm in een kom. Schenk de afgekoelde wijn erover en schep door elkaar zodat alles goed bedekt is. Laat afgedekt ten minste 4 uur, maar het liefst een nacht, in de koelkast marineren. Keer de stukken kuiken af en toe.

Giet de marinade af en bewaar deze. Neem de stukken kip uit het groentenmengsel en dep ze droog met keukenpapier. Schep de stukken piepkuiken door de gekruide bloem.

Verhit de olie en boter in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de boter schuimt, de pancetta of spek toe en bak ze 3-4 minuten terwijl je af en toe roert. Neem de pancetta met een schuimspaan uit de pan en zet apart.

Voeg in 2 delen de stukken kip toe en bak ze 3-5 minuten onder af en toe keren tot de stukken rondom bruin zijn. Neem uit de pan en zet apart.

Voeg de uitgelekte groenten en kruiden toe met de champignons. Roerbak 3-5 minuten.

Voeg de extra el bloem toe en roer 1 minuut. Roer er dan geleidelijk de bewaarde marinade door. Breng op smaak met zout en peper, doe de stukken kip en pancetta terug in de pan en breng aan de kook.

Laat, gedeeltelijk afgedekt, 20-25 minuten zachtjes koken tot het kippenvlees zacht is en de saus licht ingedikt.

Roer de peterselie erdoor en serveer.

GEURIGE COQ AU VIN: SLOW FOOD OP Z'N BEST
In je voorraad
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el bloem, gemengd met zout en peper + 1 el extra
  • 1 el olijfolie
  • 1 el ongezouten boter
Ingrediënten
  • 750 ml rode wijn
  • 80 ml cognac
  • 2 piepkuikens*, in 8 stukken of neem kippendijen
  • 12 kleine sjalotjes, gehalveerd
  • 2 stengels bleekselderij, grof gesneden
  • 2 wortels, grof gesneden
  • 3 takjes verse tijm
  • 100 gr pancetta of spek, fijngehakt
  • 250 gr kleine champignons
  • 4 el gehakte peterselie
Keukengerei
  • Steelpan
  • Kom
  • Keukenpapier
  • Schuimspaan
  • Braadpan
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram