SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA

voor 4 personen
Aan de slag!

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Zorg wel dat je wat hierbij wat kookwater opvangt zodat wanneer de pasta te droog is je hem wat kan aanlengen.

Giet de olie van de tonijn in een hapjespan en voeg er de knoflook, kappertjes en ansjovis (inclusief olie) aan toe. Voeg dan de Spaanse pepertjes en steeltjes van de peterselie toe en roerbak dit voor een paar minuutjes. Voeg dan de tonijn en olijven toe en maak de tonijn fijner met een vork. Laat even pruttelen, doe er dan de kaneel en tomatenblokjes bij.

Schep de spaghetti in de saus samen met 2/3 van de fijngesneden peterselieblaadjes, citroensap en de olijfolie. Roer dit goed door elkaar, verdun eventueel met wat kookvocht van de spaghetti en strooi het laatste beetje peterselie over het gerecht.

In je voorraad
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 blikje ansjovisfilets, in olijfolie
  • 1 tl kaneel
  • 2 el olijfolie extra vergine olijfolie
Ingrediënten
  • 500 gr spaghetti
  • 1 blikje tonijn, in olijfolie
  • 1 potje kappertjes (uitgelekt)
  • 2 Spaanse pepers (in ringetjes)
  • 1 zakje platte peterselie (steeltjes en blaadjes apart houden bij het snijden)
  • 200 gr kalamata-olijven, pit verwijderd en in stukjes
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 400 gr tomatenblokjes, uit blik
Keukengerei
  • Kookpan
  • Hapjespan
  • Vergiet
Bron

De zilveren lepel

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram