SPAGHETTI ALLE VONGOLE: EEN ITALIAANSE KLASSIEKER
voor 4 personenAan de slag!
Bak in een koekenpan de knoflook even aan met olijfolie, gooi er een schep water en de vongole bij, en laat ze op een flink vuur opengaan in 3-4 min. De dicht gebleven schelpen haal je eruit en gooi je weg!
Laat ¼ van de vongole in de schelp en ontdoe de rest van zijn huisje.
Zet nu een grote pan water op met 2 elepels zout. Als het water flink kookt doe je de spaghetti erin.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de boter en de vongole toe. Wanneer de boter gesmolten is blus je het geheel af met de witte wijn. Als de wijn opgenomen is voeg je als laatste nog wat pastawater uit de pan toe.
Als de spaghetti ‘al dente’ (beetgaar) is, haal je de pan van het vuur en giet je de pasta af. Doe hem vervolgens in een voorverwarmde schaal met de vongole saus erover. Garneer met versgemalen zwarte peper en fijn geknipte peterselie. Roer het geheel niet door elkaar en serveer direct: Buon appetito!
In je voorraad
- 3 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 30 gr boter
- 1 half glas droge witte wijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten
- 400 gr spaghetti
- 300 gr vongole
- 1 bosje peterselie
Keukengerei
- Koekenpan
- Vergiet
- Kookpan
- Schaal om op te serveren
Bron
Annaserena Ferruzzi