SPAGHETTI MET MAKREEL, VENKEL EN ANSJOVIS
voor 4 personenAan de slag!
Verpulver het oude brood tot kruim. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak het kruim kort (de duur is afhankelijk van de versheid van het brood) totdat het goudbruin en krokant is. Zet apart.
Kook de pasta. Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime pan. Smelt de ansjovis tot hij helemaal opgenomen is, voeg de knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut. Doe de makreel en colatura (vissaus) erbij, bak even totdat de makreel glazig ziet (niet gaar is), doe er dan een flinke lepel van het kokende pastawater bij en laat nog even doorpruttelen.
Giet de spaghetti af als hij al dente (beetgaar) is. Voeg de pasta toe aan de makreel en roer nog 1 minuut door zodat de smaken goed opgenomen worden door de pasta. Raps er de zest van de citroen overheen, schep door en zet het vuur uit. Serveer met het loof van de wilde venkel en het gefrituurde broodkruim.
In je voorraad
- 2 el olijfolie
- 4 ansjovisfilets
- 2 tenen knoflook, in plakjes
Ingrediënten
- Stuk oud brood, zonder korst
- 1 rode peper, fijngesneden
- 200 gr verse makreelfilet, in stukken
- 4 el colatura di alici (ansjovissaus – vervang door dubbele hoeveelheid ansjovis)
- 400 gr spaghetti
- 1 citroenbb
- 20 – 25 plukjes loof van (wilde) venkel
Keukengerei
- Koekenpan
- Kookpan
- Rasp
Bron
Shortlist Amsterdam - Toscanini