SPAGHETTI MET RADICCHIO, CITROENRASP EN KAPPERTJES
voor 4 personenAan de slag!
Snijd de radicchio in reepjes en was ze onder koud stromend water. Snijd de ansjovisfilets fijn.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de ansjovis en het broodkruim toe. Bak al roerend ± 2 min. Blus met de bouillon en de balsamico. Voeg de kappertjes en de radicchio toe en smoor ± 2 min. onder voortdurend omscheppen.
Kook de verse pasta in ruim kokend water in ± 3 min. (of kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking). Breng op smaak met een scheutje extra vergiene olijfolie, citroensap, peper en zout. Pas op met zout, want de ansjovis en de kappertjes maken het ook al zout.
Dien de pasta op een schaal en schep het radicchiomengsel erop. Besprenkel met nog wat extra vergiene olijfolie en bestrooi met peterselie.
In je voorraad
- Olijfolie
- 100 ml kippenbouillon
- 100 ml balsamico-azijn
Ingrediënten
- 1 radicchio* of 4 stronkjes witlof
- 4 ansjovisfilets
- 50 gr oud (of gegrild) broodkruim
- 2 el kappertjes
- 400 gr (verse) spaghetti
- Rasp van 1 citroen
- 2 el fijngesneden bladpeterselie
* Rode sla, te koop op de markt of goed gesorteerde groentewinkels.
Keukengerei
- Ruime koekenpan
- Kookpan
- Rasp
Bron
Delicious magazine