SPARE RIBS MET MISO-GLAZUUR EN ZOETZUUR

voor 4 personen
Aan de slag!

Kleverige komkommerrelish
Halveer de sperziebonen en kook ze beetgaar. Spoel ze af met koud water en laad afkoelen. Doe de knoflook en chilipeper in een vijzel of keukenmachine en stamp tot een pasta. Schep de pasta in een steelpan, voeg de azijn, suiker en een snufje zout toe. Roer op laag vuur door tot de suiker is opgelost en laat nog 6 tot 8 min. indikken tot een siroop. Haal van het vuur, voeg de vissaus toe en laat afkoelen. Roer net voor het serveren het limoensap, sjalotten, sperziebonen en komkommer erdoor.

Spare-ribs met Miso-glazuur

Meng in een kleine kom de tamarinde, knoflook, mirin, rijstazijn, miso, sojasaus, honing, chilisaus en sesamzaad.

Steek de barbecue aan (of verhit je grillpan). Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi het royaal met zeezout en zwarte peper. Gril het vlees op directe hitte tot de randen beginnen te schroeien en het vlees begint te bruinen. Bestrijk de ribbetjes nu met de marinade en draai ze na 5 min. om. Herhaal dit proces tot de ribbetjes glanzend, goudbruin en lekker sticky zijn!

Serveer de ribbetjes met een flinke handvol fijngehakt koriander erover en wat extra marinade erbij om in te dippen.

 

In je voorraad
  • 1 el honing
  • 2 el plantaardige olie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 el chilisaus, bijv. sriracha
  • 2 tenen knoflook, geperst

Zoetzuur

  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr kristalsuiker
Ingrediënten
  • 3 voorgekookte racks varkensvlees (babybackribs), gehalveerd tot 6 kleine racks
  • 150 ml tamarindepasta
  • 60 ml mirin (Japanse rijstwijn – toko)
  • 4 el miso (Japanse pasta van sojabonen – tok0)
  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 el sesamzaad, geroosterd
  • Een flinke handvol fijngehakte koriander
  • Optioneel: fijne ringetjes rode peper en extra marinade, om erbij te serveren

Zoetzuur

  • 200 ml mirin (Japanse rijstwijn – toko)
  • 2 tl vissaus
  • Sap van 1 limoen
  • 6 kleine sjalotten, in kwarten
  • 10 Libanese/snack-komkommers, in parten gesneden
  • 150 gr sperziebonen
Keukengerei
  • Barbecue
  • Kleine kom
  • Optioneel: kwastje om spareribs mee te bestrijken
Bron

My asian kitchen - Jennifer Joyce

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram