POLPETTINE DI SPINACI DI ANTONIO CARLUCCIO

POLPETTINE DI SPINACI DI ANTONIO CARLUCCIO

voor 4 personen
Aan de slag!

Blancheer voor de spinazieballetjes de spinazie in kokend water met een beetje zout 2 min. en giet af. Knijp de spinazie met je handen zo goed mogelijk uit (of druk uit in een zeef) en hak de blaadjes fijn.

Doe de spinazie in een kom en roer er de eieren, nootmuskaat, knoflook, parmezaan, broodkruim en zout en peper naar smaak door. Meng goed tot een samenhangend geheel. Voeg als het mengsel nog te nat is evt. nog 1 el broodkruim toe.

Giet zoveel olie in een koekenpan dat de bodem royaal bedekt is en verhit langzaam. Vorm met de hand walnootgrote balletjes van het spinaziemengsel. Bak ze in de olie aan alle kanten goudbruin.

Tip: De gebakken spinazieballetjes zijn net als hapje ook heerlijk als pastasaus.

Zie hier de bereidingswijze:

Houd de balletjes nadat ze uit de pan komen warm in de oven op de laagste stand of verwarm ze langzaam in een voorverwarmde oven.

Kook de pasta in ruim kokend water met zout in 8-10 min. beetgaar. Giet de pasta af, maar bewaar een paar el kookvocht.

Bak voor de saus de knoflook en rode peper zachtjes 1 min. in de olie – laat de knoflook niet bruin worden. Voeg de courgette toe en bak zachtjes 3-4 min. tot de courgette gaar begint te worden.
Voeg de parmezaan toe, breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar. Schep de saus door de uitgelekte pasta met het bewaarde kookvocht. Leg de spinazieballetjes erop en dien warm op.

POLPETTINE DI SPINACI DI ANTONIO CARLUCCIO
In je voorraad

Voor de spinazieballetjes

  • snuf versgeraspte nootmuskaat
  • 1 tl tot puree gewreven knoflook
  • olijfolie voor het bakken

 

Voor de pasta

  • 2 tenen knoflook, gepeld, fijngehakt
  • 8 el olijfolie
Ingrediënten
  • 500 g spinazie, dikke stelen verwijderd
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 100 g vers wit broodkruim (van oud witbrood zonder korst)

voor de pasta

  • 400 g rigatoni
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 courgettes, fijngeraspt
  • 60 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
Keukengerei
  • Kookpan
  • Vergiet of zeef
  • Koekenpan
Bron

Antonio Carluccio

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram