STRUDEL VAN FILODEEG MET SPINAZIE, FETA & MUNT
voor 2 personenAan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak totdat het geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Doe de spinazie in een vergiet en druk er zoveel mogelijk water uit.
- Hak de spinazie en munt(blaadjes) fijn, doe het in een kom met de ricotta, eieren, Parmezaanse kaas, zout en peper. Kruimel 3/4 van de feta er doorheen.
- Smelt de cupjes boter in een pannetje (dit kan ook in de magnetron). Bestrijk 6 filodeeg vellen met de boter en leg ze op elkaar.
- Leg de vulling in het midden van het deeg. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat het een dicht pakketje wordt.
- Leg de rol op een bakplaat en bak 25-30 minuten.
- Haal de strudel uit de oven, snijd in schuine stukken en kruimel het resterende stukje feta er overheen.
Voor de extra kick: bestrooi met chilivlokken.
In je voorraad
- 40 gr boter
- 2 eieren
- Olijfolie
- Zout en peper
Ingrediënten
- 250 gr spinazie
- 1 bakje ricotta
- 150 gr Parmezaanse kaas
- 1 rol filodeeg (bijv. van Tante Fanny)
- 150 gr feta
- Bosje munt
Keukengerei
- Oven
- Pannetje
- Vergiet of zeef
- Koekenpan
- Bakplaat
- Kwastje
Bron
Amsterdam Flavours