POMPOENTAART MET HARISSA, FETA EN PIJNBOOMPITTEN
voor 2 personenAan de slag!
Mocht je nou geen chutney kunnen vinden: geen probleem! Zo maak je hem gewoon zelf:
Verhit 1 el olijfolie in een grote steelpan op laag vuur. Voeg 325 gr aan rode uiringen en de naaldjes van 2 takjes rozemarijn toe en fruit ze 40 minuten in de olie tot de uiringen beginnen te karamelliseren.
Voeg 3 el rodewijnazijn en 2 el lichte basterdsuiker toe en verhit voor een paar minuten. Voeg 300 ml rode wijn toe en laat alles nog 20 minuten bubbelen tot het is ingedikt tot de consistentie van chutney.
De pompoentaart
Verwarm de oven voor op 180°-200°C. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd in dunne plakjes van 1/2 cm. Leg een stukje bakpapier op de ovenplaat. Rol het bladerdeeg open met het vetvrije papier erbij, leg het op de ovenplaat en maak passend. Krul de rand van het deeg naar binnen om een rand van 1 cm te maken. Prik met een vork gaatjes in het deeg over de hele oppervlakte.
Meng de uitenchutney met de harissa en wrijf dit uit over het deeg. Verdeel de pompoen over het deeg, bestrooi met zout, peper en 2 eetlepels olijfolie. Bak 25 minuten in de oven.
Kruimel de feta en pompoenpitjes over de taart en zet het nog eens 10 minuten in de oven.
Pluk de muntblaadjes en doe ze samen met de rucola in een kom. Maak dit mengsel aan met 1 eetlepel olijfolie, zout, peper en citroensap naar smaak. Bestrooi de taart met 2 eetlepels olijfolie, de rucola en munt. Serveer de taart in puntjes.
In je voorraad
- Olijfolie
- Zout & peper
Ingrediënten
- 75 gr rucola
- Rol bladerdeeg bijv. van tante Fanny
- Hand vol muntblaadjes
- 50 gr pijnboompitjes
- 50 gr harissa
- 1 fles pompoen
- 100 gr uien- (of pompoen-)chutney
- 150 gr feta, verkruimeld
- Sap van 1 citroen
Keukengerei
- Bakpapier
- Oven
- Kom
Bron
Bilder & De Clercq