TAGLIATELLE MET CHAMPIGNON-WALNOTENSAUS

voor 4 personen
Aan de slag!

Kook de tagliatelle(*) volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.

Smelt intussen de boter in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Bak het spek tot het knapperig wordt. Voeg de knoflook, rozemarijn en champignon toe en bak onder af en toe roeren nog 5-6 min.

Voeg de crème fraîche en geraspte kaas toe en roer 2 min. Voeg ¾ van de walnoot toe. Voeg de uitgelekte pasta en de peterselie toe, schep alles door elkaar en warm goed door.

Verdeel over 4 borden of kommen en bestrooi met de rest van de walnoot en extra kaas.

(*) Dit recept kan natuurlijk ook bereid worden met verse tagliatelle maar houdt er dan wel rekening mee dat het sneller al dente (beetgaar) is en klaar.

In je voorraad
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 40 gr ongezouten boter
Ingrediënten
  • 500 gram gedroogde tagliatelle
  • ± 200 gr plakken pancetta (of spek), in reepjes
  • 2 tl gehakte rozemarijnnaaldjes
  • 200 gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gr geraspte cheddar of extra belegen kaas + extra voor de garnering
  • 50 gr walnoten, geroosterd, gehakt
  • 3-4 el gehakte bladpeterselieblaadjes

 

Keukengerei
  • Koekenpan of hapjespan
  • Vergiet
  • Kookpan
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram