TAJINE MET LAMSGEHAKT, CHERMOULA EN COUSCOUS

TAJINE MET LAMSGEHAKT, CHERMOULA EN COUSCOUS

voor 4 personen
Aan de slag!

Doe alle ingrediënten voor de chermoula in een kleine keukenmachine, voeg zout en peper toe en maal tot een gladde pasta.

Doe het lamsgehakt (half-om-half en rundergehakt geven wel een significant andere smaak) in een kom en voeg de knoflook, komijn, koriander, het paprikapoeder, de fijngesneden munt, 1 tl zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Meng het gehakt met je handen. Draai van volle eetlepels van het mengsel balletjes.

Verhit de olie in een vuurvaste aardwerken ovenschaal (tajine) of braadpan op matig tot hoog vuur. Braad de gehaktballetjes hierin rondom 5 min. aan. Schep ze op een bord.

Voeg de uien met de kaneelstokjes toe aan de pan en draai het vuur halfhoog. Bak de uien 4-5 min tot ze licht kleuren. Voeg de gember toe en bak nog 1 min.

Voeg de tomaten met vocht, honing, bouillon en 3 el van de chermoula toe en breng aan de kook. Leg de gehaktballetjes in de saus en stoof ze onafgedekt 15-20 min. onder af en toe omscheppen tot de saus dik en ingekookt is. Roer er de resterende chermoula en wat zout en peper door. Strooi de apart gehouden munt erover.

Lekker met ‘Couscous met kruiden‘ en spinazie die je kort roerbakt met wat knoflook en ui.

TAJINE MET LAMSGEHAKT, CHERMOULA EN COUSCOUS
In je voorraad
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 el honing
  • 6 el olijfolie
  • 150 ml runder- of kippenbouillon

Chemoula

  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
Ingrediënten
  •  600 gr lamsgehakt *(1)
  • 2 tl komijnpoeder (jinten) *(2)
  • 1 tl gemalen koriander (ketumbar) *(2)
  • 1 tl pittige paprikapoeder *(2)
  • 3 el fijngesneden muntblaadjes + extra voor erover
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt (kan ook in de knoflookpers)
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik

Chemoula

  • 1 tl harissa *(2)
  • 1 tl komijnpoeder (jinten)
  • 1 tl gemalen kroriander (ketumbar)
  • 1 tl pittige paprikapoeder
  • 1 el citroensap
  • 4 el muntblaadjes

*(1) Lamsgehakt is bij sommige supermarkten en bij de meeste slagers te koop.

*(2) Jinten, Katumbar, pittige paprikapoeder en harissa zijn alle te verkrijgen bij de marokkaanse winkels maar ook bij de beter gesorteerde reguliere supermarket.

Keukengerei
  •  Kleine keukenmachine
  • Tajine of braadpan
  • Kom
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram