THAISE KIPBURGERS MET FRISSE KOMKOMMERSALADE

THAISE KIPBURGERS MET FRISSE KOMKOMMERSALADE

voor 6 personen
Aan de slag!

Verwarm oven voor op 200° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de kip in een keukenmachine, maal met de pulseknop tot een grof gehakt en schep in een kom. Voeg het citroengras, broodkruim(*), bloem, bosui, vissaus, koriander, ei, sap en rasp van 1 limoen, 1 el sojasaus en 2/3 van de rode peper toe aan de kom en meng alles met je handen door elkaar. Vorm er 8 burgers van en laat 20 min. in de koelkast opstijven.

Klop voor de komkommersalade de suiker en resterende rode peper, sojasaus en limoensap door elkaar. Schenk over de komkommer, breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers evt. in 2 delen in 2 min. aan elke kant bruin. Leg op de bakplaat en bak nog 10-15 min. in de oven tot de burgers gaar zijn.

Serveer ze warm (op een broodje) met de komkommersalade, zoete aardappelpartjes en extra limoenpartjes.

(*) Gebruik oud witbrood zonder korst en maal het fijn in de keukenmachine. Laat vers brood eerst goed uitdrogen (1 uur boven de verwarming of 5-10 min. in de oven op 75° C.) Of gebruik Panko dat bij de beter geselecteerde supermarkten te koop is.

THAISE KIPBURGERS MET FRISSE KOMKOMMERSALADE
In je voorraad
  • 2½ el olijfolie
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 1 ei, licht geklopt
  • 1 el bloem
Ingrediënten
  • 1 kg kippendijen (of kipfilets), in stukken
  • 1 stengel citroengras (alleen het bleke deel), fijngehakt
  • 100 gr vers broodkruim (of grof paneermeel)
  • 3 bosuitjes, fijngehakt
  • 1 tl vissaus
  • 2½ el gehakte koriander
  • Geraspte schil van 1 limoen en het sap van 2 limoenen + extra partjes voor erbij
  • 1½ el sojasaus
  • 1 verse rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 1 kleine of ½ grote komkommer, geschild, in blokjes
  • Hamburger broodjes
  • Geroosterde zoete aardappelpartjes, gegarneerd met koriander, voor erbij
Keukengerei
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Koekenpan
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram