THAISE KIPVLEUGELS MET CITROENGRAS & CHILIPEPER

THAISE KIPVLEUGELS MET CITROENGRAS & CHILIPEPER

voor 4 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kipvleugels in een passende braadslee.

Meng alle overige ingrediënten en schep de vleugels ermee om.

Braad de vleugels 25-30. in de oven en schep ze elke 5 min. om met de saus, tot ze gaar en goudbruin zijn.

Bestrooi de kipvleugels met de koriander en pinda’s en serveer ze met de halve limoenen om erover uit te knijpen.

Lekker met rijst en bijv. gewokte paksoi.

THAISE KIPVLEUGELS MET CITROENGRAS & CHILIPEPER
In je voorraad
  • 1 tl chilivlokken
Ingrediënten
  • 1 kg kipvluegels
  • ½ stengel citroengras (sereh), alleen de binneste kern, fijngesneden
  • 2 cm (10gr) verse gemberwortel, fijn geraspt
  • 100 gr maplesiroop of stroop
  • 4 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • Korianderblad, gehakte pinda’s en halve limoenen als garnering
  • Lekker voor erbij: rijst en bijv. gewokte paksoi
Keukengerei
  • Oven
  • Braadslee
  • Rasp
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram