THAISE POMPOENSOEP MET WITVIS & SPINAZIE
voor 4 personenAan de slag!
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak 2 min. of tot de geuren vrijkomen. Voeg de kokosmelk, bouillon, sjalot, rode peper en evt. de kaffir-limoenblaadjes toe en roer door elkaar. Voeg de pompoen, paprika, tamarinde, vissaus, suiker en een snuf zout toe en kook 20 min. of tot de pompoen zacht is.
Voeg de vis toe en laat 5 min. zachtjes koken, of tot de vis gaar is.
Doe de helft van de spinazie in 4 warme diepe borden en schep de vis en groenten erop. Bestrooi met de rest van de spinazie, schep de soep erover en serveer (met naanbrood).
In je voorraad
- 1 el zonnebloemolie
- 750 ml kippen- of visbouillon
- 1 el bruine (basterd-)suiker
Ingrediënten
- 3-4 el Thaise rode currypasta
- 200 ml kokosmelk (blik)
- 4 sjalotjes, in dunne ringen
- 1 rode peper, in dunne ringen
- evt (kaffir)limoenblaadjes (toko), in fijne reepjes
- 250 gr pompoen, geschild, in 2 stukken van 2 cm
- 1 groene paprika, in repen
- 2 el tamarindepasta (toko & grotere supermarkten)
- 2 el vissaus
- 600 gr stevige witvisfilet, bijv. koolvis, in stukken van 3 cm
- 100 gr spinazie
- Optioneel: naanbrood voor erbij
Keukengerei
- Wok of kookpan
Bron
Delicious Magazine