TROFIE-CON-SALSA-DI-ERBE-E-NOCI

TROFIE CON SALSA DI ERBE E NOCI (KRUIDEN-NOTENSAUS)

voor 4 personen
Aan de slag!

Kook de trofie in ruim, kokend water met zout in 12-14 min. al dente (beetgaar).

Wrijf intussen de walnoten met de kruiden, zout en knoflook in een vijzel met de stamper tot een romige substantie. Meng de olie en 60 gr percorino erdoor tot het een mooie saus is. Mocht je nou geen vijzel hebben gebruik dan een keukenmachine.

Giet de trofie af en bewaar een paar eetlepels kookwater (in een theemok) om ze door de saus te roeren. De saus hoeft alleen warm te worden, hij mag niet koken, en dat lukt met het hete kookwater. Bestrooi de pasta met de overgebleven pecorino en eventueel basilicum.

TROFIE-CON-SALSA-DI-ERBE-E-NOCI
In je voorraad
  • 10 gr grof zeezout
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • ca. 6 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Ingrediënten
  • 300 gr trofiepasta
  • 150 gr walnoten
  • ½ el fijngehakte verse oregano
  • ½ el fijngehakte verse rozemarijn
  • ½ el fijngehakte salie
  • Enkele basilicumblaadjes, gesnipperd
  • 80 gr percorino (Italiaanse geitenkaas), versgeraspt
Keukengerei
  • Kookpan
  • Vijzel of keukenmachine
Bron

Antionio Carluccio's Pasta

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram